Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

okrsková soutěž (2010):www.sdhhate.freepage.cz

okrsková soutěž (2010)

Naše již 4. okrsková soutěž (pro holky druhá) se poprvé konala místo v pátek odpoledne, v sobotu ráno. Byl to nezvyklý čas a na mnohých členech se podepsala únava z páteční návštěvy hospody :-)
Po příjezdu do Karlštejna vše probíhalo, jako minulé ročníky. Byla nám opět představena nová štafetová dráha a rozdány instrukce.
Následovalo vylosování startovních čísel. Lucka Tauchenová vytáhla číslo 1 :-), Lukáš Krtek, který losování málem prošvihl si vylosoval číslo 4.
Jako první byla štafeta a jelikož se začínalo ženskými družstvy začínaly hned naše holky. Na prvním úseku byla Katka Krtková, která proskakovala okno, proskočila ho dobře a předávala štafetový kolík Simoně Říhové, která přeskakovala překážku, opět velmi dobře. Následovala Jana Říhová, která měla na starosti Přeběhnutí lávky a spojení hadic. Jelikož i Jana předvedla velmi dobrý výkon a Lucka Tauchenová s hasičákem jakbysmet, bylo z toho první místo s pěkným náskokem.
Mužská štafeta začínala Lukášem Krtkem, který proskočil okno a předával Michalovi Dufkovi, který přeskakoval vysokou překážku (zde jsme se shodli, že se projevila páteční a vlastně i sobotní návštěva hospody) :-) Michal předával mě a já jsem měl premiéru na lávce a spojování hadic. Bohužel už na začátku jsem si zastrčil štafetový kolík za pásek nějak špatně a měl jsem s ním problémy po celou dobu spojování hadic. Jelikož jsem se na něj až moc soustředil zahodil jsem dokonce nesprávný konec hadice, naštěstí se stal zázrak a ten špatně zahozený konec hadice mi přiletěl do ruky přímo v běhu. Nějak sem to tedy pospojoval a předával Láďovi, který si s hasičákem poradil velmi dobře. Mysleli jsme, že i přeze všechny problémy budeme po štafetě druzí, ale jak se ukázalo letos nějak zlobili stopky... (tři týmy měli naprosto stejné časy jako my, dokoce na setiny!!!! Zvláštní náhoda!)
Požární útok začínala mužská družstva, předvedli jsme průměrný výkon 38s a už jsme jen mohli čekat jak to dopadne...
Holky se předvedli v oslnivé formě a všem ostatním ukázaly záda... S přehledem zvítězily a zlepšily si tak reputaci z minulého roku:-)
Před vyhlášením jsme tak nějak spočítali, že holky to mají jisté a my, že bychom mohli být do třetího místa. Jenže páni velitelé a rádoby rozhodčí zavedli jiný systém, než v letech minulých a nám stačil na 4. místo, holkám naštěstí na první... Po nějakých dohadech jsme se sebrali a jeli domů... Holky mohli slavit a my jsme doufali, že budeme slavit výhru ČR na MS v ledním hokeji a postup do finále... (což se povedlo :-) )
Holky se tedy kvalifikovaly na okresní soutěž...