Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

okrsková soutěž Karlštejn 2008:www.sdhhate.freepage.cz

okrsková soutěž Karlštejn 2008

Naše v pořadí druhá soutěž se konala opět v Karlštejně v místním kempu. Jeli jsme v trochu jiném složení, chyběl totiž vrchní strojník Jindra Hořejší (byl v práci), místo něho byl nominován Pavel Říha. Proběhlo tedy drobné přeskupení požárního útoku. Obsluhu stříkačky si vzal na starost Michal Nájemník, koš měl i nadále David Sklenička, spojení savic Pavel Říha a Honza Nájemník, rozdělovač Láďa Novotný a v útoku Michal Dufek a Lukáš Krtek.
Sešli jsme se opět před hasičárnou a začali připravovat všechny věci potřebné na soutěž. Řízení se opět ujal Martin Novák a po přípravě a menším osvěžení jsme mohli vyrazit. Počasí tento rok bylo střídavé. bylo teplo, ale ne úplně jasno, chvílema se vyskytl dokonce i mráček.
Když jsme dorazili do kempu v Karlštejně, čekala nás teoretická příprava, které se zúčastnil velitel jednotky Pavel Říha, který nás posléze informoval. Vše bylo stejné jako loňský rok. Jedna změna tu byla, každý z nás si sáhl do svědomí a nebyl tak často u stánku s pivem:-)
Před začátkem soutěžení byl opět proveden nástup a losování pořadí. Za naše družstvo šel losovat Lukáš Krtek, kterému jsme všichni kladli na srdce aby nevytahoval jedničku. Jenže Lukáš sáhl do čepice, vytáhl lísteček, rozbalil ho a s trpkým úsměvem nám ukazoval jak vytáhl jedničku:-)
Museli jsme se tedy jít rychle nachystat, štafetu začínal opět Láďa, spojení savic Michal, hasičák já a běh Michal Dufíno. Ještě před začátkem jsme měli problém sehnat pásek pro Michala, aby si měl kam strčit proudnici, jenže díky jeho hubené postavě mu byl každý zapůjčený pásek velký a padal mu. Nakonec nějaký sehnal ale stejne si ho musel trikrat omotat:-)
Soutěž začala a my jsme stáli na startu štafety jako první, Láďa přeskočil překážku jako před rokem bez problému a předával Michalovi v rychlém čase, Michal vystartoval, sebral hadice a běžel, bohužel o sobě dal vědět Michalův velký pásek a proudnice mu vypadla. Michal si toho bohužel nevšiml a běžel dál, všiml si až když jsme na něho všichni křičeli. Bylo z toho celkem velké zdržení a po štafetě jsme obsadili až šesté místo.
Během štafety se přehnala děštová přeháňka a povrch byl velmi kluzký a díky tomu jsme viděli několik docela legračních pádů:-)
Požární útok jsme opět začínali jako první myslím, že se nám docela povedl, menší chyba se sice vloudila, když se nám opět zamotaly hadice, ale tentokrát jsme tuto chybičku odstranily hodně rychle a bylo z toho 4. místo.
Při vyhlášení jsme počítali jak dopadneme, ale nakonec jsme se stejně museli nechat překvapit, protože jsme nevěděli výsledky ostatních družstev. O to větší a milejší pro nás bylo překvapení, když jsme celkově skončili na 4. místě. Byl to dobrý důvod k oslavě a tak jsme opět slavili cestou domů (po cestě nás potkala menší nepříjemnost, to když Pavelka vyhodil Lukášovi čepici z auta a Martin tomu uvěřil až v hospodě:-) ) Slavili jsme až do pozdního rána a rozešli se až slavnostním nástupem a rozchodem před domem velitele Pavelky:-)

Abych nezapoměl, na cestu domů jsme si museli půjčit kolečko a vézt na něm Lukáše domů, pokusím se poskytnout i foto:-)