Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

okrsková soutěž (2015):www.sdhhate.freepage.cz

okrsková soutěž (2015)

Okrsková soutěž 2015 se konala 25.4. v Karlštejně a zúčastnilo se ho pouze družstvo mužů.
Před soutěží, jsme změnili sestavení družstva a to takto:
Koš: Pavel Říha
Savice: Petr Kučera (štafeta hadice, kladina)
Stojník: Honza Nájemník (štafeta bariéra)
Béčka: Luboš Vopinka
Rozdělovač: Láďa Matějček (štafeta hasičák)
Útok: Lukáš Krtek
Útok: Dan Černý
(štafeta překážka)
Treninky jsme měli dva, oba na hřišti na Drahlovicích. Jeden byl trenink sání, ten se celkem vydařil a druhý byl celý útok a ten se nám bohužel nepovedl, protože jsme měli špatně postavenou káď. Takže jsme na soutěž vyráželi tak nějak na ostro :-)
Sešli jsme se i den před soutěží, vše zkontrolovali a Lubošovi vysvětlili co bude dělat, jelikož se treninku nemohl zúčastnit.
Sraz byl v 7:45 před hasičskou zbrojnicí, kde jsme se včas sešli a vyrazili do Karlštejna. V Karlštejně jsme byli mezi prvními a nakonec se sešlo 5 družstev mužů a 4 družstva žen. Před losováním jsme si připravili hadice a čekali, až vše začne. Lukáš letos nechal losování na ostatních a zbylo na něho číslo 4, což nám vyhovovalo. Začínalo se štafetou (jako každý rok s vyjímkou roku 2014) Štafeta se nám moc nepovedla, při předávce mezi Danem na prvním úseku  mnou na druhém, nám spadl štafetový kolík a jelikož ani přeskok bariéri se mi moc nepovedl, nabrali jsme zdržení a po štafetě jsme byli na 4. místě.
Po štafetě vedlo družstvo Svinař, dále Drahlovice, Liteň, Hatě, Karlštejn (diskvalifikace)
Požární útok se povedl nejlépe družstvu Svinař, které mělo čas 40s.
Družstvo Karlštejna bylo i v požárním útoku diskvalifikováno.
Liteň měla po rozpojení hadice na rozdělovači čas 52s.
Náš útok probíhal celkem nad očekávání, ale jen do té doby, než se nám také rozpojilo Béčko na rozdělovači, Láďa s Lubošem ho dokázali znovu zapojit a díky dobrému míření proudařů jsme dosáhli času 51s.
Poslední bylo družstvo Drahlovic, kterému se útok skoro povedl, ale bohužel jim prasklo Céčko a vylétlo se spojky a byli rovněž diskvalifikováni. Takže i přes celkem nepovedený výkon jsme skončli na krásné druhém místě :-) Na prvním místě skončilo družstvo Svinař, třetí byla Liteň, čtvrté Drahlovice a na pátém místě Karlštejn. Kvalifikovali jsme se na okresní soutěž, která se koná 30.5. v Chyňavě.