Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

Hasičské hrátky Drahlovice (2009):www.sdhhate.freepage.cz

Hasičské hrátky Drahlovice (2009)

20.6. 2009 vyrazila obě naše soutěžní družstva na soutěž v požárním sportu do Drahlovic, kde se konaly tzv. hasičské hrátky, které chtějí hasiči z Drahlovic dělat každoročně.
Vyráželi jsme z naší požární zbrojnice, kolem poledne a za celkem hustého deště. Počasí se nakonec celkem umoudřilo a bylo chvílema velké horko a chvílema to vypadalo na déšť, ale naštěstí jsme nezmokli.
Jako první byla opět mužská družstva a tentokrát se začínalo požárním útokem. První bylo družstvo Litně, které narozdíl od okrskové soutěže předvedlo výborný výkon a časem 31 s nasadilo laťku hodně vysoko. Ostatní družstva měla časy nad 40 s. Když jsme nastupovali my. byli jsme jen o málo nervoznější než v Karlštejně, ale jelikož jsme měli celkem natrénováno, neměli jsme se čeho bát. Bylo odstartováno a nám se vše dařilo, koš Pavelka nasadil hned, Jindra zapojil savici na mašinu bez problémů, sice mi dal savici trochu křivě, ale nějak jsem tam tu druhou savici narval a než sem se otočil voda letěla do hadic, běžel sem pomoct roztahovat hadice a viděl sem jak Lukáš běží s proudnicí na rameně a stříká z ní voda, shodil jí tedy z ramene a trefil terč. Bylo to poprvé, co byla voda rychlejší než útok:-) Byl to náš rekordní čas na soutěži a to 32s. Měli jsme tedy minimální ztrátu na první Liteň.
Družstvo žen chtělo v požárním útoku napravit neúspěch z okrskové soutěže v Karlštejně a jelikož ostatní ženské družstva nepředvedla žádné oslnivé výkony, šanci rozhodně měli. Bohužel když jsme jim nesli mašinu na základnu, stalo se něco nečekaného. Z mašiny se najednou začalo kouřit a začaly hořet kabely, které vedou od baterky. Tímto soutěž pro mašinu skončila, naštěstí nám družstvo Chlustiny zapůjčilo svojí mašinu, za což jim patří náš velký dík! Holky se naštěstí nenechaly znervóznit a předvedly nádherný výkon, který stačil s velkým náskokem na první místo.
Po skončení útoků následovala štafeta, v té holky opět zabodovaly a soutěž s přehledem vyhrály. Mužské družstvo skončilo druhé, ačkoli bylo vyhlášeno jako první. (bylo napraveno několik dní po soutěži). B
Soutěž proběhla dobře a se šťastným koncem pro nás:-)
Určitě se na Drahlovice rádi vrátíme příští rok.