Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

okrsková soutěž (2009):www.sdhhate.freepage.cz

okrsková soutěž (2009)

15.5.2009 v 15:30 jsme se sešli před hasičárnou připravit poslední drobnosti na naší 3. okrskovou soutěž. Tato soutěž byla první pro naše nově založené družstvo žen, které se na soutěž velmi svědomitě připravovalo.
V 16 hodin, jsme nasedli do ARA a dalších aut a vyrazili směr Karlštejn. Cestou jsme potkali dvě policejní auta, ale naštěstí nás nechali jet v klidu dál. (máme sice technickou ale...) Když jsme dorazili do kempu v Karlštejně čekalo nás menší překvapení, byla zde připravena jiná štafeta, než která byla avizována. Naštěstí jsme na tuto štafetu trénovali a tak jsme z toho měli docela radost. Když se všechna družstva přihlásila, proběhl slavnostní nástup a losování pořadí. Lukáš si letos vytáhl celkem dobré číslo, (ne jako o rok dříve kdy si vytáhl jedničku) byla to sedmička. Iveta si za ženské družstvo vytáhla číslo 11. Celkem teda bylo 8 družstev mužů a 4 družstva žen.
Letošní štafeta byla o dost těžší něž v minulých letech a také se to projevilo na výkonech všech družstev, bylo zde spoustu pádů a ztrát štafetového kolíku. Začínalo se mužskými družstvy, první běželo družstvo Litně a předvedlo celkem obstojný výkon s časem 1,22,00s
My jsme startovali jako předposlední a zatím vedla Liteň, v první dráze jsem běžel já a proskakoval jsem oknem, celou cestu jsem si hlídal štafetový kolík a oknem jsem bez nějakých větších problému proskočil. Předával jsem Michalovi (Dufíno) a ten přeskakoval 160 cm vysokou překážku, přeskočil jí výborně a předával Michalovi (Kácha) Michal měl na starosti přeběhnout lávku a spojit hadice do rozdělovače, na to že si to zkoušel pouze jednou provedl svůj úsek dobře, jen když sbíral hadice ze země, jedna mu vypadla, tak se pro ni musel ještě jednou ohnout. Předával Láďovi, který měl na starosti hasičák, Láďa se vyvaroval chyb a doběhl do cíle v čase 1,20,00s, takže jsme se dostali na průběžné první místo a zbývalo jen družstvo Drahlovic. Drahlovicům se ale štafeta nepovedla, protože Michal Hlinka ztratil štafetový kolíka musel 160 cm překážku skočit 3 krát.
Družstvo žen mělo stejnou štafetu, jen mělo nižší překážku na přeskoku. Jako první se na dráhu vydala Simona, která skákala okno. Proskočila ho dobře a předávala Kátě Krtkové, která i přes předchozí nervozitu přeskočila překážu výborně a bez pomoci rukou. Hadice a lávku měla na starosti Jana a jelikož nic nezkazila, vypadala ženská štafeta velmi nadějně. Jana předala kolík Kátě Novotné a ta si poradila s hasičákem lépe než mnoho mužů a dobíhala do cíle v čase (doplním), který stačil na průběžné první místo. Protože družstvu Litně se moc nedařilo, mohli naše družstva slavit dílčí úspěch.
Požární útok odstartovalo družstvo mužů z Litně a jelikož měli útok za 40s, začali jsme cítit velkou šanci na nějaké dobré umístění. Když jsme šli na řadu vedlo pořád družstvo Litně, všichni jsme byli dost nervózní ale zároveň velmi odhodlaní. Bylo odstartováno a nám se vše dařilo a nikdo neupadl, savice se nám povedly krásně, Jindra ji zapojil do mašiny výborně a nastavil mi savici na napojení úplně rovně, takže jsem si zapojil bez větších problémů. Pavel nasadil koš rychle jako bles. Láďa, oba Michalové a Lukáš byli rychlí a čekalo se jen jak rychle stříkačka potlačí vodu, terče byli zasaženy v čase 37s a my jsme věděli že jsme na 99 procent vyhráli, jelikož jsme měli na družstvo Drahlovic, které startovalo jako poslední dostatečný náskok po štafetě.
Následoval požární útok žen. První dvě družstva dosáhla podobných časů (42s, 43s).
A na řadu šla naše děvčata. Byly hodně nervózní, tak jsme jim drželi palce co to šlo. Když vyběhli, vypadalo to že jde vše nádherně, koš byl nasazen rychle, voda přehozena taky, Hanka svoji savici zapojila na mašinu taky velmi rychle a přidávala plyn v krásném čase, bohužel se nic nedělo a voda šla jen kousek, i přes zkoušení nasátí s vývjevou se nic nedělo a proto bylo po dvou minutách družstvo žen diskvalifikováno. Ukázalo se že jedna ze savic přisávala vzduch a proto nešla voda. Bylo to velká škoda, protože to vypadalo nejhůře na druhé místo. Ale i přesto se ukázalo, že holky mají na ty nejvyšší příčky a jsme na ně všichni moc pyšní!
Cesta domů vypadala jako přílet hokejistů z Nagana:-) V Karlštejně nám spadly závory a tak jsem rychle běželi do hospody a koupily jedno šampaňské, které jsme cestou domů vypili z poháru, který jsme dostali na za první místo. Slavili jsem opravdu statečně a to na sále v hospodě a následně i v hasičárně. Jelikož jsme vyhráli okrskovou soutěž, postupujeme do okresní soutěže v Hořovicích, která ale vychází na 30.5. tedy na den kdy mají u nás být Máje, zatím to vypadá, že se Máje budou posunovat a zkusíme si Okresní soutěž.
Doufám že příští rok budeme slavit společně s ženským družstvem dvě první místa.