Svet-Stranek.cz
www.sdhhate.freepage.cz
SDH Hatě

1. ročník (2015) 23.5.2015:www.sdhhate.freepage.cz

1. ročník (2015) 23.5.2015

Přípravy na 1. ročník memoriálu probíhaly už 14 dní předem, jelikož jsme s podobnou akcí neměli u nás mnoho zkušeností. Před soutěží byla vyrobena nová káď, kterou nám zasponzoroval JK obchod a vyrobili naši členové, Pavelka s Láďou. Káď se jim moc povedla a usnadnila nám do buducna i trenink, protože už můžeme trénovat u nás na hřišti a nemusíme jezdit až na Drahlovice. Na Drahlovicích jsme si vypůjčili překážky na štafetu, která byla o něco kratší a skládala se z velké a malé bariéry, z hasičáku a převalování pneumatiky z traktoru, ženská štafeta se skládala z malé bariéry, okna, hasičáku a kutálení pneumatiky z osobního auta. Požární útok byl na 2 B hadice, jelikož nám prostor nedovoluje delší útok, a byl veden z rohu hřiště u klubovny na tenisovou zeď, kde byli terče ve formě PET lahví.
I přes nepříznivou předpověď se počasí velmi vydařilo a nakonec dorazilo 9 soutěžních družstev, 6 mužských a 3 ženská. Diváků bylo také dost, občerstvení, které si vzal na starost Petr Kučera bylo taky připraveno a tak se mohlo začit. Po losování přišla na řadu jako první štafeta mužů. V naší štafetě skákal nízkou překážku Vláďa Linhart, vysokou Honza Nájemník, převalování pneumatiky Dan Černý a hasičák Láďa Matějček.
štafeta se nám velmi vydařila a skončili jsme první s časem 37,02 s. následováni Litní, Svinařemi, Koněprusy, Drahlovicemi a Jánskou.
Štafeta se vyvedla i holkám které ji také vyhrály v čase 37,26 s. následované Svinařemi a Litní. U holek skákala malou překážku Jana Linhartová, okno Katka Matějčková, pneumatiku Jana Říhová a hasičák Katka Novotná.
Požární útok bohužel dopadl u obou družstev špatně, chlapi s půjčenou stříkačkou z Koněprus měli vůbec nejhorší útok a to i napodruhé, když se ostatní družstva domluvila ať si uděláme ještě jeden útok s naší stříkačkou. Holky měli také problém s vodou a tak byli také v útoku poslední.
Požární útok nám nakonec ještě předvedlo družstvo žáků z Drahlovic, které sklilidilo veliký aplaus.
V celkovém součtu memoriál dopadl takto
Muži:
1. Liteň
2. Drahlovice
3. Koněprusy
4. Svinaře
5. Hatě
6. Jánská

Ženy:
1. Liteň
2. Svinaře
3. Hatě

Celkově se ovšem memoriál povedl, pobavili se jak diváci tak soutěžící, nikdo se nezranil a tak ho příští rok zopakujeme 14.5.2016